Heidille! Käytä muffiíneihin juuri niitä täytteitä mitä kaapista löytyy, oman maun mukaan! NAUTI! Resepti muunneltu tästä blockista http://sekasoppa.vuodatus.net/ löydetystä reseptistä, kiitos Marielle!

Suolaiset muffiinit:

1 pss (200g) kinkkusuikaleita

1 dl sinihomejuuston muruja ( voit korvata myös jollain toisella juustolla)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

½ paprika

n 1 rkl tuoreita basilikan lehtiä silputtuna

2 dl valion maustettua ruokakermaa 3 juustoa

3 munaa

1/2 dl sokeri

50 g voita tai margariinia sulatettuna

1 tl suolaa

3 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

mustapippuria oman maun mukaan

paprikajauhetta

chilijauhetta

1-2 dl emmental juustoraastetta  muffinien päälle (+ hieman sinihomejuustomuruja)

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ohje:

  1. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kerma ja voi, kääntele isolla lusikalla varovasti sekaisin pohjasta asti. Lisää kinkkusuikaleet, sipuli, mausteet ja valkosipulimurska sekä juustoraaste. Sekoita varovasti.
  3. Sihtaa joukkoon jauhot ja kääntele varovasti lusikalla sekaisin, vain sen verran kuin on pakko. Älä vatkaa. Lusikoi taikina muotteihin. Laita halutessasi jokaisen muffinin pinnalle puolikas kirksikkatomaatti ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  5. Vinkki! Laita tavallinen paperinen muffinivuoka muffinipellin kuoppaan. Halutessasi voit tipauttaa vielä tipan öljyä paperimuottiin jos pelkäät ettei muffinit irtoa paperimuotista. Jos et omista muffinipeltiä, laita kaksi paperista muffinivuokaa sisäkkäin ettei muffinit leviäisi pellille, tai käytä amerikanmuffinivuokia. Näin saat kauniimpia muffineita. :O)