Teki mieli jotain hyvää jota saa aikaiseksi paljon kerralla.. Vanha kotitaloustuntien lemppari spagettivuoka, pienin muutoksin, olkaa hyvät!

Spagettivuoka

1 pkt    spagettia

700 g   jauhelihaa

1 iso sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

1 prk  tomaattimurskaa

1 prk  tomaattipyrettä

2-3     porkkanaa raasteena

          chiliä joko tuoreena tai jauheena

          suolaa

          mustapippuria

          pizzamaustetta

          muita mausteita tottumuksen ja maun mukaan

Valkokastike:

50 g  voita

½ - 1 dl  vehnäjauhoja

1 l      maitoa

         suolaa, valkopippuria

          juustoraastetta

Ohje:

  1. Keitä spagetti suolalla maustetussa runsaassa vedessä.
  2. Kuori ja raasta porkkana, kuori ja pieni sipuli ja valkosipuli.
  3. Paista jauheliha, lisää tomaattimurska ja -pyre sekä sipulit ja porkkanaraaste. Anna hautua hetki.
  4. Sulata voi kattilassa, lisää voihin jauhot ja sekoita hetki, älä kuitenkaan anna voi-jauhoseoksen ruskistua, lisää maito ja sekoita koko ajan kunnes kastike saostuu. Mausta.
  5. Voitele korkeareunainen iso lasagnevuoka öljyllä. Valuta ja huuhtele spagetti ja lisää vuoan pohjalle osa spagetista, sitten lisää jauhelihakastike ja valkokastike, jatka niin että vuoan päälimmäiseksi tulee spagetti ja päälle suurin osa valkokastikkeesta ja päälimmäiseksi juustoraastetta.
  6. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Anna asettua uunista nostamisen jälkeen hetken ennen syömistä.