Löysimme unelmapaikan maalta, ei naapureita ihan vieressä, mutta ei kuitenkaan aivan sivistyksen ulottumattomissa. Korkealla paikalla vanha, 70-luvulla rakennettu yksikerroksinen tiilitalo. Pihapiirissä vanha iso navetta, riiuu-aitta ja vanha riihi. Tässä riittää puuhaa.. Onneksi on olemassa perheessä neuvottelutaitoisia rautakaupan ihmisiä, jolta saa apuja projektin edetessä.

Talosta aloitimme, jotta pääsisimme sisälle.

  1. Kattokökkä - Katto vuoti, joten siitä oli loogisin aloittaa. Kökkäporukkaa saatiin hyvin paikalle ruokapalkalla, päivä venyi pitkälle, mutta paljon tuli aikaiseksi. Vanha katto purettiin, korotettiin hieman ja tehtiin aluskate, sitten uudet pellit tilalle. Kiitos kaikille kökkään osallistuneille!!
  2. Sisällä aloitettiin purkutyöt: hieman väliseiniä pois vanhasta keittiöstä, levyt pois seinistä ja kattolevyt alas. Ensin tehtiin eteinen, oh, yksi makuuhuoneista ja keittiö ja wc. Jotta noista tiloista saataisiin nopeasti asuttavia.
  3. Lattiaa tasoitettiin ja uusien ek-kipsilevyjen jälkeen panelikatto ja uusi laminaattilattia. Sitten maali seiniin ja menoksi.
  4. Keittiön ja wc:n kalusteet löydettiin etsintöjen jälkeen IKEAsta.