Selailin reseptikirjojani ja mietin mitä sitä keksisi perinteisten jouluruokien ja joululeivonnaisten lisäksi. Meillä kun on ollut tapana kierrättää jotain joulupöydästä, yksi uusi ruoka/leivonnainen joka joulu.

Herahti vesi kielelle kun mietti jouluaaton tuoksuja,esim. vastapaistetun kinkun tuoksu, hmm!

Piti sitten heti leipoa yhtä lempparia, joka maistuu joululle:

Mokkaleivos:

Tavallisten mokkapalojen tapainen, tulee uunipellillinen kerralla (ota korkea pelti). Neilikka antaa piparin maun pohjaan. Rasvan määrää voi vähentää jos tahtoo.

Pohja:

4 dl      sokeria

4          munaa

2 dl      vahvaa kahvia

300 g   voita tai margariinia

6 dl      vehnäjauhoja

4 tl       leivinjauhetta

4 tl       vaniliinisokeria

2 tl       neilikkaa

100 g   suklaata muruina

Päällinen:

6 rkl     tomusokeria

6 rkl     voisulaa

4 tl       vaniliinisokeria

1 - 1½ pkt  tomusokeria

Ohje:

  1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään, sulata voi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhot, voisula ja jäähtynyt kahvi. Lisää suklaamurut taikinaan. Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa 15 - 20 minuuttia eli kunnes pohja on kypsä. 
  2. Tee päällinen: Sekoita sokerit keskenään ja lisää vuorotellen voisulaa ja kahvia kunnes seos on notkeaa.
  3. Levitä päällinen hieman jäähtyneen pohjan päälle ja koristele. Anna asettua viileässä ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi.
  4. Koristele esim. nomparelleilla tai suklaaraasteella.